blå himmel med vita moln

Cookies

Cookies

Vår webbplats använder cookies. En cookie är en liten textfil som webbplatser sparar på din dator. Cookies används normalt för att förbättra din upplevelse av webbplatsen och för att anpassa den till dina krav och val.

Cookiepolicy 

Allmänt

Denna cookiepolicy ("policy") anger hur AAK AB använder cookies och andra digitala spårningsverktyg på denna webbplats.

Denna hemsida (www.aak.com) administreras och drivs av AAK AB, Skrivaregatan 9, 215 32 Malmö, Sweden.

AAK AB förbehåller sig rätten att ändra denna policy när som helst och utan föregående meddelande. Vi rekommenderar att du regelbundet läser igenom denna policy för tar del av eventuella ändringar.

Du behöver inte aktivt tillåta kakor för att besöka större delen av webbplatsen, men för att möjliggöra en mer skräddarsydd surfupplevelse och ta del av alla funktioner behövs ditt samtycke för att webbplatsen ska fungera i sin helhet. I de flesta fall samlar en cookie inte in några direkt identifierbara personuppgifter om dig. 

För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs gärna om vår behandling av personuppgifter.

Användning av cookies och anpassad spårning på AAK.com

Vi använder cookies små textfiler som innehåller en teckensträng som identifierar just din webbläsare, samt annan anpassad spårning (vanligt förekommande) till exempel ”web-beacons”, pixlar” för att samla information om hur du rör dig på webbplatsen och för att ge användare en förbättrad användarupplevelse. Genom att använda våra webbplatser eller applikationer samtycker du till distributionen av sådana digitala spårningsverktyg som vi kan komma att använda från en tid till annan.

Om cookies och anpassad spårning

Cookies och anpassad spårning är vanligt förkommande verktyg och hjälpmedel på många webbplatser. Dessa verktyg ger bland annat tillgång till olika funktioner och kan ibland vara nödvändiga för att en webbplats ska kunna fungera korrekt. Andra hjälpmedel används för att koordinera och skräddarsy information till dig som besökare. Vissa cookies används för att samla in statistisk i syfte att analysera trafik och för att förbättra webbplatser. Cookies kan vara tillfälliga, vilket innebär att de försvinner när du stänger webbläsaren. Andra kan vara av mer varaktig karaktär och kan komma att lagras på din dator under en tid. 

I vissa fall förkommer lokala cookies, kopplade till lokala kampanjer. För mer information om vilka cookies vi använder på www.aak.com och för vilket syfte, se vår lista över cookies nedan. 

Olika typer av cookies som normalt kan förekomma

Vi använder vanligtvis följande typer av kakor:

Sessions cookies: Denna typ av cookie lagras i din webbläsare eller enhet endast under pågående session och raderas vanligtvis efter det att sessionen avslutas eller när webbläsaren stängs.

Varaktiga cookies: Denna typ av cookie lagras i din webbläsare under en och under en viss tid efter det att sessionen avslutats (såvida de inte manuellt raderas av dig).

Första- och tredjeparts cookies: "första" eller "tredje" part hänvisar till domänen som placerar cookien. Cookies från ”första parten” är de som ställs in av den domänplats som användaren besöker då (t.ex. www.aak.com). Tredje-parts cookies är en annan typ av cookie som vanligtvis placeras av en annan domän än den webbplats som du besöker. Om du besöker en webbplats och en annan domän placerar en cookie via den webbplatsen anses detta utgöra en tredjeparts cookie.

Kategorier av cookies vi kan komma att använda:

Nödvändiga cookies:
Denna kategori möjliggör funktioner på webbplatsen som inte skulle kunna gå att använda utan cookien. Till exempel justera mängden datavolym i relation till din aktuella internetanslutning, språkinställningar, upprätthålla säkerheten på webbplatsen, eller lagra användarens samtycke eller preferensers rörande cookies. Nödvändiga cookies kan inte blockeras utan att blockera funktioner på webbplatsen. De ställs vanligtvis in som svar på dina handlingar på webbplatsen, till exempel att fylla i formulär, ställa in preferenser eller logga in.

Tekniska cookies:
Denna kategori av cookies används för att göra webbplatsanalyser och för att förbättra prestanda och funktionalitet. Vanliga användningsområden innefattar mätning av surfbeteende t.ex. hur populär en viss sida är, hur funktioner på webbplatsen används eller för att optimera responstid. Vanligtvis används informationen som samlas in på aggregerad nivå för att mäta webbplatsens, men ibland används information om vilket innehåll besökaren har sett för att förstå och anpassa innehållet till besökarens preferenser. Vissa av våra prestanda-cookies hanteras av tredje parter s.k. tredjepartskakor. Vi tillåter vanligtvis inte tredje part att använda prestanda-cookies för något annat syfte än de som anges ovan.

Funktions cookies:
Vi använder funktions cookies för att göra det möjligt för oss att förbättra webbplatsens funktionalitet och för att tillgodose personliga preferenser. Dessa cookies kan ställas in av tredjepartsleverantörer vars tjänster vi kan komma att lägga till på våra webbplatser. Om du blockerar dessa kanske vissa av tjänster inte fungerar korrekt.

Cookies för annonsering: 
I vissa fall kan vi komma att använda riktade annonscookies som kan ställas in via vår webbplats av våra annonspartners eller som tillhör andra domäner än vår.  Dessa kan användas för att skapa en överblick över dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De lagrar inte direkt personlig information men baseras på att du identifierar din webbläsare och enhet på ett unikt sätt. Dessa annonser är endast avsedda för att informera dig om relevanta AAK kampanjer eller våra produkt-och tjänsteområden. Vi säljer inte uppgifter vi samlar in till tredje-part. Läs mer om vi hanterar dina personuppgifter här.

Om du inte tillåter dessa cookies kan du komma du att uppleva mindre riktad annonsering för det fall att vi skulle komma att använda sådana. 

Eftersom nya cookies kan läggas till eller raderas över tid ber vi dig att återkommande hålla dig uppdaterad. Det gör du enklast genom att se över vår senast uppdaterade lista över cookies nedan. 

Sociala medier:
Vi kan komma att använda cookies som placeras av olika sociala medietjänster. Dessa göra det möjligt för dig att dela vårt innehåll med andra, och kan användas för att spåra din webbläsare i profileringssyfte vilket kan påverka innehållet och meddelandena du ser på andra webbplatser. Vissa cookies kan uppfylla mer än ett av dessa syften. Dessa cookies administreras inte av AAK AB, och för mer information om dessa cookies hänvisas till utställaren av respektive tredje-parts cookies. 

För mer detaljerad information om de typer av cookies vi använder, för vilka ändamål och lagring, se vår cookie lista.

Samtycke vid cookies

Nödvändiga cookies kräver inte samtycke.

För övriga cookies inhämtar vi ditt samtycke i samband med att du besöker vår webbplats för första gången. Du kan ge ditt samtycke genom att fortsätta använda vår webbplats, klicka på lämplig knapp på bannern som visas för dig, eller med inställningar i Inställningscenter. Om du inte vill ge ditt samtycke eller vill ta tillbaka ett redan avgivit samtycke så måste du ta bort och blockera eller inaktivera cookies via dina webbläsarinställningar (se nedan för mer information om hur du kan ändra dina inställningar i ”hantera cookie-inställningar”), eller genom att ändra inställningar i Inställningscenter. Observera att inaktivering kan komma att påverka webbplatsens prestanda och förhindra åtkomst till vissa funktioner.

Kan jag dra tillbaka mitt samtycke?

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med hjälp av dina webbläsarinställningar. För mer information om att ta bort eller blockera cookies, besök gärna www.aboutcookies.org

Blockering av cookies

Du kan ändra dina cookie-inställningar när du besöker vår webbplats genom att klicka på Cookie-inställningar. Du kan också blockera cookies genom att aktivera din webbläsarinställning som låter dig vägra inställningen av alla eller vissa kakor. Observera att om du använder funktionen i din webbläsarinställning för att blockera alla cookies (inklusive nödvändiga), kan hela eller delar av webbplatsen bli otillgänglig för dig.

Inställningar för cookies

Om du inte vill att vår webbplats ska lagra cookies på din enhet kan du ändra dina webbläsarinställningar så att du får en varning innan vissa cookies lagras. Du kan också justera dina inställningar så webbläsaren automatiskt blockerar alla eller vissa typer av cookies. Du kan också dra tillbaka ditt samtycke till cookies genom att ta bort de kakor som redan har lagrats.

Inställningar för cookie hantering återfinns vanligtvis i menyn 'alternativ' eller 'inställningar' i din webbläsare. För att förstå dessa inställningar kan följande länkar vara till hjälp. Annars bör du använda alternativet "Hjälp" i din webbläsare för mer information.

Cookie inställningar i Internet Explorer 

Cookie inställningar i Firefox

Cookie inställningar i Chrome

Cookie inställningar i Safari

Cookies vi för närvarande använder oss av

För en förteckning över cookies vi förnärvarande använder oss av, hänvisas till denna PDF (uppdaterad 16 juni 2020). 

Läs mer

Allmänna villkor

Vid åtkomst till och användning av AAK:s webbplats gäller följande allmänna villkor samt svensk lag.

Behandling av personuppgifter

AAK AB (publ.) värnar starkt om och respekterar din integritet och vi strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagar. Läs mer om vilka personuppgifter vi samlar in, hur vi behandlar dessa uppgifter och de rättigheter du har i förhållande till oss.